ב-11-12 בדצמבר יתקיים כנס בינלאומי תחת הכותרת

The Restitution Dialogues: A Transnational Conversation on cultural Loss, Return and Renewal

פרטים נוספים בקרוב

ב-10-11.12.2018 התקיים כנס בינלאומי, בשיתוף המכון למשפט והיסטוריה ע״ש קרן דיויד ברג תחת הכותרת International and Human Rights Law from the Margins.

ניתן לצפות בצילום הכנס: יום ראשון; יום שני.

לפרטים נוספים

ב-20 ביוני, 2018 התקיים במרכז מינרבה כנס תחת הכותרת "הארכיון כפעולה פוליטית". המשתתפים בו התבוננו בשלושה אתרים בהם מתחולל שינוי-עומק בשני העשורים האחרונים: הארכיון, העדות והשבה תרבותית. מוקד הדיונים היה בחברה האזרחית ובדרך בה היא נעזרת בשינויים טכנולוגיים ובתהליכי גלובליזציה כדי להגדיר מחדש את משמעות הפעולה הפוליטית בעידן הנוכחי.

כנס לציון 50 שנה לכיבוש. מארגן הכנס: פרופ' איל גרוס.

כנס חוקרים צעירים - Law in A Changing Society

נשים במלכוד? משפט דתי וזכויות אדם בישראל. כנס דו-לשוני, בעברית וערבית, באוניברסיטת תל-אביב ובנצרת, לבחינת מעמדן וזכויותיהן המשפטיות של נשים יהודיות ופלסטיניות בישראל אל מול הדינים הדתיים וזכויות האדם.

צילום מן הכנס

לתכנית הכנס

"סקס אחר 16", הכנס השישה עשר ללימודים להט"בים ולתיאוריה קווירית בישראל.
בשיתוף מרכז-על ע"ש צגלה למחקר בין-תחומי של המשפט בפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין, הפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון, בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש, התכנית ללימודי נשים ומגדר, המכון הישראלי לפואטיקה וסמיוטיקה ע"ש פורטר, הפורום ללימודי נשים, הפורום ללימודים להט"בים ותיאוריה קווירית, התא הגאה באוניברסיטה ומועדון הסטודנטים משפט ולהט"ב בפקולטה למשפטים.

לתכנית הכנס

כנס DNA, הגמוניה והגמוניה שכנגד: לחשוף את האמת על פשעים פוליטיים לאחר המהפכה הגנטית. בשיתוף מרכז אדמונד י. ספרא לאתיקה.

2015

"סקס אחר 15", הכנס החמישה עשר ללימודים לסביים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים ולתיאוריה קווירית בישראל. בשיתוף התכנית ללימודי נשים ומגדר בסיוע NCJW, אוניברסיטת תל אביב, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין, אוניברסיטת תל אביב, הפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון, אוניברסיטת תל אביב, מרכז-על ע"ש צגלה למחקר בין-תחומי של המשפט, אוניברסיטת תל אביב, המכון הישראלי לפואטיקה וסמיוטיקה ע"ש פורטר, אוניברסיטת תל אביב, הפורום ללימודי נשים עם NCJW, אוניברסיטת תל אביב.

לתכנית הכנס

זכויות יהודים, זכויות מיעוטים, זכויות אדם? לגניאולוגיה היסטורית של שיח זכויות האדם במאה ה-20. בשיתוף הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין, השותפות האקדמית הבין-אוניברסיטאית ללימודי רוסיה ומזרח אירופה, מרכז מינרבה לזכויות אדם, המכון לחקר האנטישמיות והגזענות בת זמננו ע"ש סטפן רוט, קרן פאולה גולדברג למשפט בין-לאומי.

לתכנית הכנס

הפרדה על רקע גזעי: מבט כלל עולמי. בשיתוף הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין, המסלול ללימודים אמריקניים, מרכז מינרבה לזכויות אדם, המכון לחקר האנטישמיות והגזענות בת זמננו ע"ש סטפן רוט, המרכז ללימודים בין-לאומיים ואזוריים ע"ש ס' דניאל אברהם.

לתכנית הכנס

לקראת פיוס - התמודדות עם העבר וקבלת אחריות בזירה הבין-לאומית. בשיתוף ספריית וינר לחקר התקופה הנאצית והשואה, מרכז קנטור לחקר יהדות אירופה בימינו ומכון מינרבה להיסטוריה גרמנית באוניברסיטת תל אביב וקרן פרידריך אברט, ישראל.

לתכנית הכנס

משטר הדינים של ישראל בגדה המערבית: כנס לרגל הוצאת דו"ח "שלטון אחד, שתי מערכות חוק" של האגודה לזכויות האזרח. בשיתוף האגודה לזכויות האזרח בישראל.

לתכנית הכנס

"סקס אחר 14", הכנס הארבעה עשר ללימודים להט"בים ולתיאוריה קווירית בישראל.
בשיתוף מרכז-על ע"ש צגלה למחקר בין-תחומי של המשפט בפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין, הפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון, הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ, התכנית ללימודי נשים ומגדר בסיוע NCJW, המכון הישראלי לפואטיקה וסמיוטיקה ע"ש פורטר, הפורום ללימודי נשים, הפורום ללימודי נשים עם NCJW, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, הפקולטה למדעי הרוח והחברה, המחלקה לפוליטיקה וממשל.

2013

לשפוט הפרות של זכויות אדם - הרהורים על עבר ועתיד בעקבות פסד קיובל. בשיתוף המכון ע"ש קרן דיויד ברג למשפט והיסטוריה בפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן והקרן הצרפתית להנצחת השואה (FMS).

לתכנית הכנס

אקדמיה ביקורתית ומעורבות אזרחית - לזכר פרופ' ליאון שלף במלאות עשר שנים לפטירתו. בשיתוף המכון ע"ש קרן דיויד ברג למשפט והיסטוריה בפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן והחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון.