2019/20

בשנה״ל תש״פ מרכז מינרבה ימשיך את סדרת ההרצאות בנושא ״שפה, משפט וצדק״ עם מגוון מרצים.

המפגש הראשון יתקיים ב-18.11 בשעה 18:00 בחדר 201. ידברו בו ד״ר זהייה קונדוס ועו״ד רסול סעדה על ״פשע הוא שפה חלופית או פעולה בהיעדר שפה?״

• במהלך ההרצאה יוקרנו קטעים מהסרט עג׳מי בבימוי ירון שני וסנדר קובטי.

התכנית המלאה נמצאת כאן.

תכנית המפגשים

2019

במהלך סמסטר ב׳ תשע״ט מרכז מינרבה יארח סדרת הרצאות מרתקת בנושא ״שפה, משפט וצדק״, אשר תיוחד לסוגיות משפטיות, תרבותיות וחברתיות שקשורות לשפה הערבית בישראל. מגוון הנושאים והדוברות/ים רחב, וכולם מוזמנים. המפגשים יתקיימו בחדר 201 בבניין הפקולטה למשפטים באונ׳ תל אביב, בשעות משתנות. לפרטים מלאים. אנא הירשמו מראש אצל iditp@tauex.tau.ac.il

תכנית הסדרה

תמונות מן המפגש הראשון

תמונות מן המפגש השני

תמונות מן המפגש השלישי

פרופ׳ מיכאל זנק ראש לימודי יהדות באוניברסיטת בוסטון:

Torah v. Jewish Law. A Genre-Critical Approach to the Political Theology of Reappropriation

הרצאה ודיון עם פרופ' מרטי קוסקניימי:

After Globalization: Engaging the "Backlash"

Co-Chairs: Leora Bilsky & Doreen Lustig
Round-table panel: Eyal Benvenisti, Natalie Davidson, Roy Kreitner

וידאו

תמונה

ליסה פורמן: זכויות, משאבים וצרכים בסיסיים: בדיקת התפקיד והעתיד של חובות הליבה תחת זכויות האדם הבינלאומיות לבריאות

מגיב גיא מונדלק

תקציר וביוגרפיה

ברט ניובורן

הרצאת הפתיחה לסדרת ההרצאות: זכויות אדם, משפט בין-לאומי ומגבלות הריבונות.
פרופ' אריאלה גרוס, בית ספר גולד למשפטים, אוניברסיטת דרום קליפורניה: "ביטול העבדות" החדשה, המשפט הבין-לאומי וזיכרון העבדות.

בשיתוף מרכז אדמונד י. ספרא לאתיקה, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש אנטין, מכון סטפן רוט לחקר האנטישמיות והגזענות והמרכז ללימודים בין-לאומיים ואזוריים ע"ש ס. דניאל אברהם.

2015

פרופ' דונלד הורוביץ, פרופ' אמריטוס למשפט ומדעי המדינה, אוניברסיטת דיוק ועמית בכיר, הקרן הלאומית לדמוקרטיה, וושינגטון הבירה: "תהליכים חוקתיים לחברות מחולקות, המקרה של אינדונזיה". בשיתוף הפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון, החוג למדע המדינה.

ההזמנה להרצאה

פרופ' סמואל מוין, אוניברסיטת הרווארד: "ההכרזה האוניברסלית על זכויות האדם, 1948, בדברי ימי הקוסמופוליטיות".

המאמר אשר הוצג בהרצאה

פרופ' מיכאל ר. מארוס, מאסי קולג', אוניברסיטת טורונטו : "לקחי השואה". מגיבה: פרופ' דינה פורת. בשיתוף מרכז קנטור לחקר יהדות אירופה בת זמננו, אוניברסיטת תל אביב ובחסות לשכת הרקטור.