2019

ב-7.11 יתקיים יום עיון מיוחד לכבודה של פרופ׳ פנינה להב, אשר יעסוק במפגש המרתק בין היסטוריה למשפט. יום העיון נערך בשיתוף המכון למשפט והיסטוריה ע״ש קרן דיויד ברג

2019

ב-11.6 התקיים בפקולטה יום עיון בנושא ״עזה במשפט״. יום העיון נחלק למושב מומחים ולשורה של הרצאות אורח, אשר אפשרו דיון מעמיק וביקורתי בסוגיות חדשות ובאתגרים המשפטיים הנובעים ממעמדה המשפטי המיוחד של רצועת עזה. יום העיון נערך בשיתוף מערכת כתב העת ״עיוני משפט״.

וידאו

ב-14.5 התקיים בחסות מרכז מינרבה לזכויות האדם דיון שהוקדש לסוגיה הבוערת של הפליטים ומבקשי המקלט. בערב זה, שורה של דוברים הציגו זויות שונות הקשורות לסוגיה על מנת להרחיב את נקודת המבט וליצור דיאלוג. עו״ד ענת בן דור, מנחת הקליניקה לזכויות פליטים בפקולטה למשפטים הציגה את עבודתה של הקליניקה לאורך השנים, את המאבקים המשפטיים על הצלחותיהם וכשלונותיהם. מוטסים עלי, סטודנט למשפטים במרכז הבינתחומי ופליט מדארפור, הציג את מאבקי הקהילה מנקודת מבט אישית. שני בר טוביה הציגה מבט השוואתי על אמצעים שננקטים על ידי מדינות שונות בעולם להתמודדות עם תופעת הפליטים. ד״ר עמרי בן צבי ממשרד המשפטים הציג את מדיניות הממשלה. ד״ר איתמר מן מאוניברסיטת חיפה הציג את המקרה הישראלי כחלק ממגמה עולמית של אכיפה חיצונית ואכיפה שילוחית של הגנה על גבולות (בניית החומה וההסכמים עם מדינות שלישיות כדוגמאות לכך). את הדיון הנחו פרופ׳ אייל גרוס וד״ר נטלי דודזון מהפקולטה שלנו.

וידאו

יום עיון למקבלי מענקי מחקר מטעם מרכז מינרבה

שולחן עגול בנושא אקטיביזם ארכיבאי: הארכיון בין ידע לפעולה פוליטית
לתכנית המפגש. בשיתוף מכון ברג למשפט והיסטוריה.

לצפיה בתכני המפגש חפשו ביו-טיוב הארכיון בין ידע לפעולה פוליטית

הריסת בתים ע"פ תקנה 119 - ענישה או הרתעה? בשיתוף מרכז אדמונד י. ספרא לאתיקה.

לתכנית המפגש

פרוטוקול איסטנבול להערכת עינויים: שימושים בישראל, דילמות משפטיות ואתיות. בשיתוף הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל.

ההזמנה למפגש

קולקוויום בנושא "מחקרי פרטיות עכשוויים". אורח: פרופ' עמיתי עציוני, אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון.

לצפיה בהרצאתו של פרופ' עציוני

השימוש בדיני נזיקין ככלי לקידום זכויות אדם. בשיתוף הקליניקה לזכויות אדם והמוקד להגנת הפרט.

ההזמנה למפגש

פרופ' ויקי שולץ, בית הספר למשפטים, אוניברסיטת ייל: "מניעת אפליה כהפרעה: צמיחתה של גישה חדשה להבנה ולהתמודדות עם אפליה." תגובות: ד"ר יופי תירוש, ד"ר תמר קריכלי-כ"ץ, הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן.

2013

ערב עיון על הסרט "חנה ארנדט" ובמלאת 50 שנה לספרה "אייכמן בירושלים". בשיתוף מרכז אדמונד י. ספרא לאתיקה.

ההזמנה למפגש

סדנה על תביעות ייצוגיות של ניצולי שואה. בשיתוף מרכז הלכה ומעשה והמכון להשתלמות עורכי דין בפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן.

ההזמנה לסדנה

חרדים להשכלה: היש לאפשר השכלה גבוהה בתנאי הפרדה בין המינים? בשיתוף מרכז אדמונד י. ספרא לאתיקה.

לצפיה ביום העיון חפשו ביו-טיוב השכלה גבוהה בתנאי הפרדה

דו"ח ועדת טירקל - חקירת תלונות על פשעי מלחמה בישראל.

ההזמנה למפגש

בין חברון לשייח' גראח - על מעמד נכסים בגדה המערבית וירושלים המזרחית שלגביהן טענות בעלות של יהודים לפני 1948. בשיתוף המוקד להגנת הפרט.